Verslag infoavond nieuwbouwplannen Goeie Spoor

Kort verslag info-avond nieuwbouwplannen Goeie Spoor.

Op maandagavond 2 juli j.l. was er een eerste informatiebijeenkomst in Zeldzaam om de nieuwbouwplannen toe te lichten. Voor diegenen die er niet bij konden zijn, hierbij een kort verslag. Aanwezig waren mensen van projectontwikkelaar Som en een vertegenwoordiger van de gemeente Veenendaal.

In het kort komt het er op neer dat er plannen zijn voor de bouw van totaal 64 appartementen, ondergebracht in twee gebouwen. Een noordelijk gebouw met 36 appartementen en een zuidelijk gebouw met daarin nog 28 appartementen. Volgens berekeningen zouden dan 76 parkeerplaatsen gerealiseerd moeten worden. Er zullen volgens de plannen uiteindelijk 93 parkeerplaatsen gerealiseerd worden, allemaal op eigen terrein. Onder het zuidelijk gebouw worden 33 parkeerplaatsen gerealiseerd. En op de noordelijke kavel nog 60 parkeerplaatsen. Om bij deze appartementen en de parkeerplaatsen te komen, zullen twee inritten op het Goeie Spoor gerealiseerd worden. Het betreft allemaal huurwoningen, met de voorzijde gericht naar de spoorlijn. Aan de kant van het Goeie Spoor zullen de entrees naar de appartementen komen, met galerijen. Op mijn vraag of deze galerijen verlicht zullen zijn werd bevestigend geantwoord. Er kunnen zo dus twee grote verlichte blokken ontstaan, zeker in de wintermaanden bij kale bomen.

Overigens zullen voor de bouw veel van de aanwezige bomen gekapt worden, wel is er herplantplicht volgens de woordvoerder van de gemeente. Verder zullen   de panden niet meer van een aansluiting op het gasnet worden voorzien. De strook bouwgrond is in eigendom verkregen van NS, en strekt zich uit grofweg vanaf de Geerhof, tot ver voorbij het fietstunneltje. De parkeerplaatsen op de noordelijke kavel zijn te bereiken middels een te bouwen loopbrug ter hoogte van het fietstunneltje.

Dit zijn de eerste plannen zoals ze werden toegelicht, aanpassing is nog mogelijk. Zoals eerder terecht werd opgemerkt: Voor de bouw moet omgevingsvergunning worden afgegeven door de gemeente. In die vergunning staat in detail wat het project inhoudt. Daar kun je tot 6 weken na verlening schriftelijk tegen in bezwaar.

verslag door Sicco Spermon

 

2 gedachten over “Verslag infoavond nieuwbouwplannen Goeie Spoor

 1. Beste Carlo,

  In antwoord op gestelde vragen:
  -herplantplicht: zal niet op exact dezelfde locatie kunnen, uiteraard wel op hetzelfde perceel.
  -Gemeente is bereidwillig om mee te werken aan het creƫren van huurwoningen, wel worden eisen aan behoud groene karakter gesteld, vandaar ook herplantplicht.

 2. Beste Sicco,

  Dank voor je verslag, interessant omdat deze plannen best ingrijpend zijn voor het Goeie Spoor en omgeving Wellicht kan je volgende vragen beantwoorden:
  – herplantplicht: op dezelfde locatie als nu of kan dat ook verderop op het perceel zijn?
  – heb je nog informatie verkregen over bestemmingsplanwijziging en waarom de gemeente hieraan zou willen meewerken? Is de huidige bestemming nu namelijk niet ‘groen’?

  Dank voor je antwoorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *