pas op!!!!!!

Beste buurtgenoot,
 
even een waarschuwing die misschien op de website kan. 
Vorige week is het bedrijf dakcontrol b.v. aan het flyereren geweest in de wijk Goeie spoor. Op de folders staat dat ze in de wijk terug komen om klusjes aan dak, schoorsteen en goten etc. te verrichten. Volgens de folder zijn ze tussen 24 januari en 27 januari weer in de wijk.
 
Na eerder een item over malafide schoorsteenvegers gezien te hebben bij Radar was ik op mijn hoede.
Je kunt namelijk controleren of je met een bonafide bedrijf te maken hebt door te controleren of ze zijn aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond, de ASPB.
 
Ik vroeg aan de medewerker die mij de folder overhandigde of het bedrijf daarbij aangesloten was, uiteraard waren ze daarbij aangesloten, zo verzekerde de medewerker mij.
Dit blijkt echter niet het geval te zijn. Zoals te zien is op: http://www.schoorsteenveger.nl/ Sterker nog, op internet zijn volop klachten over dit bedrijf, Dakcontrol bv te vinden.
 
 
http://www.trosradar.nl/nieuws/archief/detail/article/schoorsteenvegers-onder-de-loep/
 
http://westerstraatamersfoort.wordpress.com/2013/01/07/pas-op-voor-dakcontrol/
 
 
Ik weet niet of de website van het goeie spoor hiervoor het aangewezen medium is, maar aan de andere kant als we er één buurtgenoot een hoop ellende mee kunnen besparen is het het denk ik al waard.
 
Hartelijke groet,
 

Een buurtbewoner

Comments

 1. Margreet zegt:

  Hier ook klachten over Dakcontrol BV.
  Neem deze mensen niet in dienst voor werkzaamheden aan uw schoorsteen!!! Ten eerste hebben deze mensen ons een nieuwe rotorven aanbevolen (betaalden ruim 400 euro), wat geheel niet noodzakelijk was nadat ze de nieuwe erop hadden gezet en toen de oude lieten zien (en die was echt niet zo verroest als ze eerder vertelden, een enkel roestvlek deert echt niet. . Het programma Radar heeft helaas gelijk dat er veel zwendelaars zitten onder schoorsteenvegers.
  Vervolgens hebben deze mensen de nieuwe rotorven zo slecht geplaatst dat hij er binnen no time af is gewaaid waardoor wij een gat in ons dak hadden en het binnen hard regende. Met dus veel waterschade als gevolg.
  Helaas, geven ze geen thuis nadat dit gemeld is (met foto’s en al).
  Schandalig !!

 2. Bedrijf klopt niet. Ik hen benadert via contactformulier en ben ook vanaf hun vaste nummer gebeld toen afspraak annuleerden. Komen afspraken ook niet na! Ze kwamen en zagen voor ze begonnen al gebreken. Binnen 5 minuten waren alle goten niet in orde en tevens m’n dak niet. Ze konden alles meteen fixen voor ruim €2000. Toen ik dat niet wilde waren ze zo klaar. 2 halen met bezem per goot en alles is schoon? Ze werken zo. De een bespreekt alle gebreken en de ander doet zgn iets. Zodra ze bemerken je niet alles geloofd en wil fixen zijn ze weg. Cash betalen en by by. Zal goten dus nogmaals moeten laten doen maar dan nu door net bedrijf. Helaas zal je eerst tijden op internet moeten zoeken naar reviews alvorens je met iemand in zee gaat. Jammer het zo moet en jammer je die bedrijven met gemak kan Google als je een bedrijf zoekt. Dat malafide aan huis gedoe als ze melden op website klopt dus niet. Als je offerte aanvraagt via internet handelen ze idem. En het is dit bedrijf want ze belden me voor annulering en telnr zit vast aan dit bedrijf. Jammer het zo moet allemaal!

 3. Corine zegt:

  Helaas is het mij ook overkomen… lang verhaal ff kort.
  Dakcontrol had de opdracht de goot te reinigen en een paar pannen vastleggen.
  Resultaat; 200,- euro voor 10 min. werk dakgoot is niet schoon.
  Zeer onprofessioneel hij zette gewoon zijn emmer met zooi op de rand van de gevel levensgevaarlijk, lopen mensen op straat.
  Een klusje dat niet meer waard is dan 50,- euro! En dat is dan echt keurig betaald. Te erg dit, ik heb een afspraak staan bij de politie voor aangifte oplichting. Dit lijkt mij wel iets om gezamenlijk juridische stappen te nemen tegen dit bedrijf!? Geloof mij het leek net een scene uit Van Kooten en de Bie! maar die waren leuk!!!

 4. Ook bij mij zijn ze langs de deur geweest om de dakgoot schoon te laten maken. Omdat ik in de ziektewet zat dacht ik ik laat het wel een keertje doen dan.
  Twee weken later op de afgesproken datum stonden ze voor de deur met hun bus nog half op straat!
  De ladder hadden ze al tegen de gevel aan staan en hun reactie was…Ohw we dachten dat er niemand thuis was.
  Roept die vent vanaf boven….he kerel heel je dak is gezakt en je nok lig helemaal los,je panlatten zijn gebroken.
  Ik zeg dit zijn huizen van bijna 100 kijk eens naar de rest van de straat,je hoef alleen de goot maar schoon te maken.
  Toen kwam hij naar beneden en begon nog meer van dat soort dingen uit te kramen en ik weer van…alleen de goot kwamen jullie voor dus…..
  Toen pakte ze de ladder en gingen gewoon weg!!

 5. maandag 6 feb zijn hier de schoorsteenvegers van dalkonform langs geweest schoorsteen geveegd daar naar begon het kap deugde niet was slacht afgekit en wilde dit direct herstellen voor 450 euro mij vrouw moest mij gelijk bellen en mocht de kachel zeker niet meer aan maken wij zijn gaan google en wat we op verschillende site zagen zoals op radar, marktplaast en nog een aantal site,s wat een oplichters zijn het

 6. Jannie Paardekam zegt:

  Hadden wij dit maar eerder geweten..wat een slechte afwerking…vol met smoesjes die gasten..bij de buurman de bloempotten vernielt zonder er melding van te maken..geen gereedschap bij zich..wij hebben ons lesje geleerd met die babbelaars uit Brabant.

 7. Liesbeth zegt:

  Pas op voor Dakcontrol.eu bv.eu uit s-Hertogenbosch.
  Zijn ook in Katwijk aan zee wij zijn opgelicht werkzaamheden niet correct uit gevoerd ze slopen het meer dan dat ze überhaupt wat repareren.
  Personeel zijn meer boeren dan ze verstand van werken hebben.
  Komen binnen zo hebben nog geen koffie op vandaag…….ze stinken boeren en schelden contienu.
  Geen spullen moeten alles zelf geven. €370,- betaald voor wat: dakpannen scheef, borstel serie handdoeken pleit.
  Doe nooit maar dan ook nooit geen zaken met ze ook niet voor het blad verwijderen.

 8. Ga alsjeblieft nooit met die mensen in zee. Vorig jaar zijn wij dat wel gegaan en hebben de dakgoot willen laten reinigen. Ze gaan zeer onveilig en onprofessioneel te werk. Wij controleerden de dakgoot na het ‘schoonmaken’ door het bedrijf dakcontrol en wat schept onze verbazing dat deze nog vol dennennaalden bladeren enz lag.
  Contact opgenomen met het bedrijf. Het geld zou terug gestort worden. Helaas moeten we het geld nog terug krijgen. Hierop nogmaals gebeld. Ik ben zeer onprofessioneel te woord gestaan, uitgescholden door de eigenaar en de telefoonverbinding werd door hem verbroken.
  Wat schept mijn verbazing. Staat er vanochtend een man aan de deur die komt vragen of we de dakgoot willen laten reinigen. Firma dakcontrol.

  Ga dus nooit in zee met dat onbetrouwbaar bedrijf.

 9. Naammisbruik alom te lezen op hun site. Oplichters zouden handelen in naam van Dakcontrol BV. Ook ik ben opgelicht door Dakcontrol, maar niet door een derde, nee, gewoon door dit bedrijf.

  Ik had namelijk eind 2014 zelf gebeld via het 0800 nummer en een afspraak gemaakt voor schootsteenvegen. Twee ‘snelle’ brabanders aan de deur op de afgesproken tijd.

  Vogelnest in de schoorsteen, maar ze hadden geen gereedschap bij zich die ter plaatse weg te halen. ”dit is wel heel erg hoor meneer.. U heeft een kap nodig om het kanaal te laten drogen en dan kunnen we hem over een paar weken weghalen…”

  De duurste kap was uiteraard de beste en ging het langst mee. de ‘rotor’ werd me geadviseerd voor ruim €400 incl. het onverichte zaken langskomen van de lui. Ik liet merken dat ik dit niet kon missen. Ik moest dan absoluut de firemaster pro nemen. €350 inclusief de kosten voor de twee lui die 20 min niets gedaan hebben.

  Ze spelen in op je onwetendheid en goedgelovigheid. Uiteindelijk €350 armer na 20 minuten. Nu, voorjaar 2015 weer een nieuw nest met jonkies in de schoorsteen. De kap doet dus niet eens zijn werk.

  Een nieuw bedrijf gebeld waar vol lof over werd geschreven in het plaatselijk dagblad. Liet mij weten dat een dergelijke kap €125 kost en nest verwijderen gaat mij bij hun €50 per uur kosten ipv €100 per uur bij Dakcontrol B.V..

  DakControl verbest het voor de rest. Mijn advies: geen zaken doen met deze snelle brabantse jongens.

  Nogmaals ik had ZELF gebeld. Dus naam is hier niet misbruikt.

 10. Anneloes van Geerenstein zegt:

  Mee eens met de eerdere reacties: goed idee om het op deze manier te communiceren. Bedankt!

 11. rick westerhof zegt:

  Heel goed om de website hiervoor te gebruiken. Wat ook nog wel eens wil gebeuren is dat na bezoek van dergelijke bedrijven (waaronder b.v. ook glazenwassers) er niet veel later (poging tot) inbraak wordt gepleegd in de buurt.

 12. Ria van Rooij zegt:

  Onbekende waarschuwer, hartelijk dank voor het nazoeken en fijn dat je de site hiervoor gebruikt. Veiligheid voor alles! We zullen het ook nog ter sprake brengen bij mensen die geen internet hebben.
  Vriendelijke groet!

Speak Your Mind

*